یک پژوهشگر حوزه آب، سیلاب و محیطزیست گفت: با توجه به عدم لغو تحریمها که موجب افزایش بسیار شدید و گسترده منابع مالی و اعتباری در کشور شده است، انتظار نمیرود که بتوان در کوتاهمدت، اقدامات جامع و اصولی برای مدیریت سیلاب و کاهش خسارات را مورد پیگیری قرار داد
زیست آنلاین: پروژه « انتقال آب از سد لار به پایتخت» که به علاج بخشی سد لار موسوم شد حالا به درد برای استانهای هم جوار تبدیل شده و قرار است از منابع آبی که به پایین دست سد هراز می رسد برداشت و به میزان ۱۶۷ میلیون متر مکعب آب به استان تهران منتقل کند.
کارشناس سیاستگذاری آب با بیان اینکه طرحهای انتقال آب دریا به فلات مرکزی موجب کشش جمعیت و افزایش تقاضا میشود، گفت: دور باطل تأمین آب این مناطق و افزایش سریع تقاضا همواره ادامه دارد.
رئیس کمیته محیط زیست یونسکو با اشاره به اینکه جانمایی اشتباه و قرار گرفتن سد سیوند در نقطه آبرفت درشت دانه سبب شد تا آبگیری این سد با مشکل مواجه شود، گفت: متاسفانه این مهم سبب شده تا هیچ آبی نتواند در این سد ذخیره شود و بهرغم هشدار کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست در زمان تاسیس آن، کسی به این مهم گوش نداد.
زیست آنلاین: محرابیان به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو برنامهای با محوریت برق، آب و آب و فاضلاب برای وزارت نیرو تدوین کرده است. اما کلیگوییها و طرح های تاریخ مصرف گذشته، برنامه های او را غیرعملیاتی کرده و حتی اجرایی شدن برخی راهکارهای آن از جمله تکمیل سدسازیها و انتقال آبها، خود موجب تشدید تنش آبی است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ضمن اشاره به سه ابر چالش آبی استان تهران گفت: با انجام اقدامات آبخیزداری تا حدودی میتوان اثرات مخرب این چالشها را کاهش داد.
زیست آنلاین: کارشناس تاسیسات آبی در خصوص وظیفه وزیر پیشنهادی نیرو قرار دادن قانون آب در راس کار دانست و گفت: این قانون میتواند کشاورزی ایران را جراحی کند و مصارف بسیار زیاد آب ایران را متوقف کند.
زیست آنلاین: مسعود اسعدی، رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور، گفت: اگر در پاییز در خوزستان بارندگی صورت نگیرد، دو اتفاق ناگوار میافتد. اول در حوزه کشاورزی است و دوم در حوزه محیط زیست که یک فاجعه ملی و بینالمللی خواهد بود.
هماهنگکننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه گفت: کشورهای خشک، نیمه خشک و کم آب مانند ایران، الگوی زندگی و مدل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را با در نظرگرفتن روند تغییرات محیطی واقلیمی و پیشبینی پیامدهای آن تدوین کنند.
بدون شک توسعه صنعت یکی از مولفههای اصلی پیشرفت کشورها است اما جانمایی آن باید درست انجام شود در غیر اینصورت دیگر آبی برای ادامه زندگی باقی نمیماند از این رو دنیا به این سمت حرکت کرده، در ایران نیز از دو سال پیش استقرار صنایع آب بر در درون سرزمین ممنوع شده است.
یک فعال محیط زیست ساخت تونل انتقال آب سد لار را همچون انتقال آب دریای خزر از مصائبی دانست که در اثر حکمرانی شرکت های دولتی بر منبع آب ایران اتفاق می افتد و تهدیدی بر نابودی حوزه آبریز است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کشورها به خاطر مشکلات آبی به هر نحوی منابع آبی موجود را مدیریت میکنند، خاطرنشان کرد: ما خارج از ضوابط و قوانین جهانی اقدامی را بروی آبهای مشترک نداشتهایم.
یک پژوهشگر هیدروپلیتیک و دیپلماسی آب معتقد است: «زمانی که به آب همانند یک کالا نگاه شود، برای آن هیچ ارزشی به غیر از ارزش اقتصادی نمیتوان متصور شد. لذا وقتی ارزشهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی آب نادیده گرفته میشود، با بحران آب مواجه میشویم؛ چنانکه نمونهاش را در خوزستان شاهد هستیم.»
کارون بزرگترین و پرآبترین رودخانه کشور به بلندای ۸۹۰ کیلومتر و تنها رودخانه قابل کشتیرانی ایران بوده که تاکنون طرحهای سدسازی و انتقال آب متعددی روی آن اجرا شده است.
بار دیگر خشکسالی شدید سال ۱۴۰۰، همه نگاهها را متوجه بخش آب کرده است. امسال یک سال استثنایی از نظر کمبارشی است. در این شکی نیست، ولی مساله کمآبی و بحرانهای سیاسی، اجتماعی و امنیتی مرتبط با آن اصلا پدیده جدیدی نیست و به یک واقعه بسیار محتمل، البته با شدت و ضعف کم و زیاد در تابستانهای هر سال بسیاری از مناطق ایران تبدیل شده است. سوالی که این روزها ...
در نشستی در کلاب هاوس با موضوع چالش انتقال آب بین حوزهای که توسط شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی برگزار شد ،حاضران در کلاب در مورد دو سوال مطرح شده گفتگو کردند. آیا جغرافیای ایران ناگزیر به انتقال آب است و فواید و مضرات پروژههای انتقال آب در ایران چه هستند
زیست آنلاین: شاخص آسیب پذیری منابع آبی می گوید اگر از آب های موجود در هر کشور کمتر از 20 درصد استفاده شود وضع خیلی خوب است. اگر 20 تا 40 درصد استفاده شود کشور در مرزبحران آب است. کشور ما با مصرف بیشتر از 90 درصد منابع آبی کشور از نظر این شاخص وضع بسیار نامطلوبی دارد. این به معنی آن است که ما چهار ونیم برابر ظرفیت مان آب مصرف می کنیم